Skozi domače okno opazujemo ptice. Vsak dan jim nasujemo semena sončnic in potem jih občudujemo. Obiščejo nas vrabci, pogumne sinice, dva plavčka, trije napadalni dleski, tudi liščka smo opazili.
Na snegu smo uživali, toliko nam ga narava ni nasula že vsaj dvajset let. Oblikovanje možička in medvedje glave nam je pričaralo obilo veselja, potem pa se nas je lotila gripa.
In ni bilo drugega (poleg računalnika in televizije, seveda) kot kaj speči.
Pred leti mi je bratranec, ki živi v Avstraliji spekel hrustljave lističe z mandeljni. In ti so narejeni po tem receptu.
Hrustljavi lističi z mandeljni
Sestavine:
1
skodelica moke (približno 200 g)
1 skodelica
sladkorja (približno 200 g)
4 beljaki
noževa konica
pecilnega praška
pest neolupljenih
mandljev
Priprava:
Stepemo trd sneg iz
beljakov, ki mu postopno dodajamo sladkor. Narahlo vmešamo moko, presejano s
pecilnim praškom. Na koncu vmešamo mandlje.
Vlijemo v pekač
(lahko v dva ozka pekača), obložen s peki papirjem, pri 180°C, da površina rahlo porjavi.
Ohlajen biskvit s salamoreznico zrežemo na
tanke lističe (0,5 cm). Lističe polagamo na velik pekač in jih v pečici (180°C) pečemo, da se zvijejo in
robovi rahlo porjavijo.
Hranimo v zaprti posodi, da se ne zmehča.
Nezrezano testo lahko hranite v zamrzovalniku in ga po
potrebi zrežete in popečete.
Zelo dobri so s kozarčkom desertnega belega vina, npr. rumenim muškatom, pa tudi teranov liker se jih ne upira. Seveda pa je tudi čajček v redu ...
Sem pa našla ta recept tudi na spletu:
Sem pa našla ta recept tudi na spletu:
Ni komentarjev:
Objavite komentar
Veselim se vaših komentarjev.