ponedeljek, 18. marec 2013

Zgodba o stiropornih kroglicah

Enkrat v lanskem letu sem se izredno navdušila nad sedalno vrečo iz kroglic. Nabavila sem veliko, 250l vrečo kroglic za gradbeništvo. En popoldan je vreča zdržala na našem stopnišču, potem pa je našega najmlajšega firbca zanimalo, kaj je notri. Vrečo je odprl in po stopnicah smo imeli nepozaben slap iz kroglic. Na srečo so bile stopnice dokaj čiste in smo zadevo pobrali nazaj v vrečo. Nekaj mesecev sem kroglice srečevala povsod. Zato je vreča odromala v garažo in tam ostala celo leto.


Pred kratkim pa sem se razjezila in se vreče lotila. Izdelala sem kroj, zaradi varnosti naredila tudi podlogo in jo s pomočjo mojega dragega tudi napolnila.


Prilagam skico kroja. (Polmer dna je 43 cm, v krojih je vštet 1 cm dodatka za šiv). Sestaviš tri glavne dele, s špico zgoraj, nato dodaš še dno, kjer pustiš odprtino.


Odprtino za polnjenje sem pustila na tretjini oboda dna. Pametno je na roke speti podlogo z zunanjim blagom na mestu, kjer kroglice vsuješ  (ideja moje prijateljice - hvala). Tega jaz seveda nisem storila in sem nekaj litrov kroglic vsula MED plasti ...


Vreča ima tudi žep za nujno opremo - npr. daljinski upravljalnik.


V njej lahko sediš na mnoge načine: kot v vodnjaku - na sredini, kot v fotelju, če jo prevrneš, lahko na njej tudi ležiš.

Bi pa mnogi rekli, da "se ne splača". A tega stavka res ne maram!
Za dušo se splača. Ko vidim fotografije, se splača. Ko otroka (in jaz) uživata na njej, SE splača!

2 komentarja:

  1. Pozdravljena, kako lepo vrečo si naredila! To pa je bilo veliko delo :) Pobrkljala sem po blogu in vidim, da si zelo ustvarjalna, vsega se lotiš in lepo ti uspeva. Se še bereva :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala za spodbuden komentar. Lepo, da sem te spoznala, tvojemu blogu že sledim. Lepo pomlad ti želim!

    OdgovoriIzbriši

Veselim se vaših komentarjev.