petek, 14. februar 2014

Poimenovali smo jo Gozdna vila

Končno je prišla na vrsto še druga vreča za sedenje. Seveda s tem prerekanje, kje bomo sedeli, še zdaleč ni končano ;).
Narejena je po istem kroju kot prva vreča, le blago je drugačno - iz JYSK-ja, ki ga imam žal še čisto malo. In res izgleda kot gozdna vila, kot jo je poimenovala naša Sončica.



Vreča je znova narejena iz dveh plasti - zaradi varnosti - saj "gre osel samo enkrat na led"; beri: raztresene stiroporne kroglice po kuhinji pobiraš samo enkrat. 

Mimogrede; o oslu in ledu: toplo priporočam v branje slikanico slovenske avtorice Helene Kraljič in ilustratorja Adriana Janežiča  z naslovom Osel gre samo enkrat na led (nimam nobene provizije ;) Čudovita, slovenska, o pregovorih, zabavna ...

vir slike: http://morfem.si/wp-content/uploads/2015/09/Osel-gre-samo-enkrat-na-led-SLO.jpg


Tokrat  sem na zunanjo plast vreče vstavila še zadrgo, za  dodajanje kroglic.
Še o polnjenju vreče. O peripetijah ob prvi vreči sem pisala veliko; tokrat smo bili bolj pametni - pravzaprav moja boljša polovica in prijatelj - na plastično vrečo s kroglicami je nataknil in z lepilnim trakom oblepil sivo plastično cev za vodo

,

 to cev smo vtaknili v odprtino na vreči in niti ena sama samcata kroglica ni šla, kamor ne bi smela.

Skratka; zdaj znamo. Bo treba narediti še kakšno.


Že pred nekaj meseci pa sem skvačkala tudi mrežico za figo pri baletu. Pripravljal se je namreč nastop, kupljeno mrežico pa smo  seveda izgubili ali raztrgali in kaj drugega - mama ustvarjaj!
In pravzaprav mi je vzelo slabo uro, da sem naredila dve. In prav simpatična je.

Tukaj so navodila. In uspelo mi jo je celo poslikat, preden je šla v uporabo.



2 komentarja:

  1. U, te vreče ti pa zavidam! To je tako težak in velik projekt, da te res občudujem, da si se lotila še ene. Ampak očitno ste zadevo že fajn naštudirali :))
    Mrežica je pa z a k o n , lepa kot cukerček. Hvala za povezavo :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Pri nas je bil kar velik naval,ko je taka vreča dobila mesto v hiši.Kaj kmalu sem jo začela krpati saj so stiropolove kroglice našle pot,in povsod jih je bilo samo v vreči ne.Dobra ideja za dve plasti.Sedaj v vreči kraljuje mačja lepotička.

    OdgovoriIzbriši

Veselim se vaših komentarjev.