Ta objava bi morala biti napisana že pred enim mesecem. Tudi letos smo namreč naredili bezgov sirup. Res je okusen. In sem si mislila, to pa moram napisati, da ga še kdo pripravi. (Ja, ja, saj vem, da ga tako ali tako gotovo vsi delate ...). No in ker sem tako počasna, je šel junij mimo in še en kos julija. Sem pa ob cesti iz službe večkrat še ugledala kakšen osamljen cvet in si mislila, pa saj še ni prepozno. Zdaj pa opažam, da cvetov res ni več in si boste morali pač recept pripraviti za drugo leto. Žal - kriva je moja nemarnost. En cvet pa sem našla za fotografiranje.
Eden od obdarjencev je rekel, da so ga popili "od šuba".
Skoraj bi pozabila
recept:
Bezgov sirup
(prirejen po tem receptu - hvala avtorici: http://www.kulinarika.net/recepti/3726/ozimnica/bezgov-sirup/)
- 30 bezgovih cvetov
- 3 kg sladkorja
- 3 l vode
- 3 citronske kisline (60 g)
Cvetkom porežemo čimveč stebelc, sicer okus ni ta pravi. Cvetove namočimo v mrzli vodi in pustimo pokrite 24 ur. Drugi dan precedimo in cvetove otisnemo ter dodamo sladkor in citronsko kislino. Mešamo mrzlo, da se sladkor raztopi. Prelijemo v steklenice in pasteriziramo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar
Veselim se vaših komentarjev.