petek, 29. marec 2013

Zajci, kokoši in druge velikonočne živali

Na obisk sem dobila čudovito zajčjo druščino; tri punce in dva fantka. Čudovito jih je opazovati. Izdelala jih je prijateljičina mama in moram priznati, da je prava mojstrica. Moje začetne kvačkarije še niso vredne fotografiranja. Zajčki in zajkljice so pravzaprav obkvačkana stiroporna jajca, glava pa je stiroporna kroglica. Prekrasni, kajne?





Lani so bile v delu kokoši. Tudi letos smo jih nekaj izdelali. so bolj preproste, so se pač hitro "izvalile".





Ena pa je prav posebna, saj  skriva čokoladna jajca pod zadrgo. Lahko jo uporabimo za kovance, USB ključke, ki jih vedno izgubljamo ali pa dudo za najmlajše ... Še nekaj takšnih piramidnih denarničk je nastalo, fotografije pridejo kdaj drugič.





Moj navihanec pa je iz šole prinesel zajčka iz papirnega tulca, ki ga je poimenoval Tim. Zelo je prisrčen in pikice mu prav pristajajo.


Prazniki so tu, potica je v pečici, jutri pa še pirhi in velikonočni zajtrk mi že diši. Saj poznate tisti vonj po potici, pomešan z vonjem šunke v testu in blagoslovljenih pirhov? Lepo se imejte!

ponedeljek, 18. marec 2013

Zgodba o stiropornih kroglicah

Enkrat v lanskem letu sem se izredno navdušila nad sedalno vrečo iz kroglic. Nabavila sem veliko, 250l vrečo kroglic za gradbeništvo. En popoldan je vreča zdržala na našem stopnišču, potem pa je našega najmlajšega firbca zanimalo, kaj je notri. Vrečo je odprl in po stopnicah smo imeli nepozaben slap iz kroglic. Na srečo so bile stopnice dokaj čiste in smo zadevo pobrali nazaj v vrečo. Nekaj mesecev sem kroglice srečevala povsod. Zato je vreča odromala v garažo in tam ostala celo leto.


Pred kratkim pa sem se razjezila in se vreče lotila. Izdelala sem kroj, zaradi varnosti naredila tudi podlogo in jo s pomočjo mojega dragega tudi napolnila.


Prilagam skico kroja. (Polmer dna je 43 cm, v krojih je vštet 1 cm dodatka za šiv). Sestaviš tri glavne dele, s špico zgoraj, nato dodaš še dno, kjer pustiš odprtino.


Odprtino za polnjenje sem pustila na tretjini oboda dna. Pametno je na roke speti podlogo z zunanjim blagom na mestu, kjer kroglice vsuješ  (ideja moje prijateljice - hvala). Tega jaz seveda nisem storila in sem nekaj litrov kroglic vsula MED plasti ...


Vreča ima tudi žep za nujno opremo - npr. daljinski upravljalnik.


V njej lahko sediš na mnoge načine: kot v vodnjaku - na sredini, kot v fotelju, če jo prevrneš, lahko na njej tudi ležiš.

Bi pa mnogi rekli, da "se ne splača". A tega stavka res ne maram!
Za dušo se splača. Ko vidim fotografije, se splača. Ko otroka (in jaz) uživata na njej, SE splača!

nedelja, 10. marec 2013

Abilmente 2013

Moj dragi nas je peljal na Abilmente - sejem ročnih ustvarjalnosti v Vicenzi. Vsega je bilo veliko, nakupov bolj malo, idej pa nešteto. Naj slike povejo vse. (Na nekaterih stojnicah je bilo fotografiranje prepovedano, kar sem opazila šele zdaj  ;) Sejmu je bil pridružen salon krašenja tort Cake Design.